Полицията разпита Владислав Горанов

16:27, 11 яну 22 / Политика 25 1879 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Бившият финансов министър Владислав Горанов бе разпитан днес в националната полиция. И от МВР, и самият Горанов остават лаконични за това каква е причината за призоваването му.

От полицията обясниха пред bTV, че разпитът е във връзка с продължаваща проверка, а бившият финансов министър отказа коментар.

Според „Сега“ Горанов е дал сведения за скандала със снимките с кюлчета и пачки в чекмеджето в спалнята на Бойко Борисов. Сигналът е подаден от гражданско сдружение БОЕЦ, които свързват снимките и твърденията на Васил Божков, че години наред е бил изнудван от бившите управляващи. Бизнесменът обяви, че е платил 67 млн. лв. рекет на Бойко Борисов, на финансовия министър Владислав Горанов и на шефа на бюджетната комисия в парламента Менда Стоянова, за да направят така, че лотарийният му бизнес да плаща по-ниски такси.

Прокуратурата обяви, че е разпитвала Борисов, Горанов и Стоянова, но не стана ясно какво ги е питала и те какво са отговорили. Миналата седмица на разпит в МВР беше и бившият премиер Бойко Борисов. След това се разбра, че той е обявил пред разследващите, че не знае кой е снимал в спалнята му в „Бояна“.

По-рано на пресконференция в централата на ГЕРБ бившият премиер Бойко Борисов, който миналата седмица бе извикан на разпит в дирекцията заради златните кюлчета в нощното си шкафче, заяви, че не е информиран за разпита на Горанов. По думите на Борисов с разпитите се цели отклоняване на вниманието. „Питаха ме как съм държал миграцията, как съм успявал да дигам доходите, как години наред съм държал на 80 лв. цената на тока и т.н., и т.н.”, каза Борисов по повод разпитите. 

Опитвал ли се е Владислав Горанов да напусне страната с автомобил, обявен за издирване?

Към момента не е ясно дали Горанов е разпитван и по случая с джипа, обявен за издирване, с който той се опита да излезе в Сърбия през декември. В МВР тече и дисциплинарна проверка срещу граничарите, позволили на Горанов да обърне колата и да се върне във вътрешността на страната, вместо да задържат колата. Все още не са обявени резултатите от тези проверки.

Какво ще стане, ако обикновен гражданин опита да мине границата с издирвана кола?

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама