Откраднаха екипировка на планински спасители

08:21, 12 яну 22 25 1765 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Голяма част от аварийната екипировка на врачанския отряд към Планинската спасителна служба е открадната след взлом на склада, където е съхранявана, съобщиха от отряда. 

Откраднати са въжета, лавинни уреди, радиостанции, самохвати, карабинери и друго оборудване, необходимо за провеждане на планински операции.

 

„Ние от дирекция ПСС при БЧК сме изключително възмутени от кражбата на екипировка от аварийния склад на отряд ПСС - Враца. Все още очакваме оценката на щетите, но всяка една част - въжета, карабинери, протриваши устройства, самохвати, радиостанции, лавинни уреди и GPS уред, е необходима за аварийно-спасителната работа на нашите колеги! С нея се спасява човешки живот!!!“, пишат планинските спасители.

В социалните мрежи от отряда призовават, ако бъдат забелязани оферти на екипировка на ниски цени, да се сигнализира в спасителната служба. При желание всеки, който иска да помогне за възстановяването на щетите, може да го направи на https://www.pss-bg.bg/donations/

„Вероятно кражбата се е случила или в събота, или в неделя вечерта. Сигналът за разбития склад пристигна минути преди 13 ч. в понеделник. Разбитата врата е видяна от работници, които са обхождали района на Алпийския дом, разказва Станой Арабаджиев от врачанския отряд на ПСС пред bTV. По думите му самата екипировка се равнява на 10-годишната издръжка на държавата на отряда.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама