Фалшив инспектор опитва да глобява пътници без маски

10:52, 12 яну 22 25 1716 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Мъж, представящ се за инспектор, се опитва да глоби пътници, които не носят маски в столицата.

Глобата за неносене на маска е от 300 до 1000 лева, но тя може да бъде поискана само от служител на РЗИ, който трябва да се легитимира. Мъжът обаче няма нищо общо с контролните органи и обект на опитите му за измама засега са предимно момичета от Студентски град, съобщава БНТ.

Не е ясно колко момичета са се хванали на тази схема, но в социалните мрежи разказите за такъв измамник са много. Не се знае и дали един и същи мъж е в ролята на мним инспектор или това е схема с няколко души. 

Един човек дойде, хвана се така с ръце отпред и отзад. Втренчи поглед в мен и момичето до мен и каза на момичето до мен. Вижте си маската как ви е, тя ви е под носа. Вижте на момичето до вас - маската ѝ е над носа. И вие подлежите на глоба. Слизате с мен на следващата спирка и ще ви глобя, разказва пред БНТ едно от момичетата, които измамникът опитал да свали от автобуса.

Разказват го още десетки момичета във Фейсбук. В разказите им мъжът се представил за частно лице, което помага на полицията. Длъжност, която не съществува.

Това, което сподели водачът - мисли, че този господин преди около 2 месеца се е представял за контрольор, каза Кирил Георгиев от Столичен автотранспорт. И отново е събирал глоби на нередовни пътници, облечен в жилетка и с фишове подръка.

С помощта на Центъра за градска мобилност кадрите с мнимия инспектор са открити. Те ще бъдат предоставени на полицейските служители, обясни Станислав Станков, организатор Контролна дейноств ЦГМ.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама