Мисия „Кобилкина“ в посолството ни в Лондон

11:25, 13 яну 22 25 1444 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Българското посолство в Лондон сътвори културен скандал, наподобяващ романа на Алек Попов „Мисия Лондон“. Скандалът в случая би трябвало да носи името Мисия „Кобилкина“, тъй като е свързано с обявено, а впоследствие отменено представяне на книга на сексоложката Наталия Кобилкина.

Събитието бе обявено във Facebook профила на Кобилкина, на посолството и в официалния сайт на ръководената от посланик Марин Райков лондонска мисия.

Снимка: Клуб Z

Представянето на книгата „Управлявай успеха” е било планирано за 19 януари от 18.30 ч. (20.30 ч. българско време). Според авторката в нея се дават „ценни рецепти как да стартираш бизнес от нулата и да го превърнеш в империя с милионен оборот”. „Сред страниците ще откриеш личния ѝ опит, както и този на нейни приятели влиятелни бизнесмени от цял свят. Книгата „Управлявай успеха“ дава готови алгоритми за управление на парите и времето, как да откриеш своята мисия, как да изградиш харизма и личен имидж. Тя няма да остави равнодушни и двата пола, защото много ясно обяснява разликата в бизнеса за мъже и жени“, се посочва в описанието на изданието.

След гневните реакции на редица българи, посолството осъзнава, че Наталия Кобилкина не е Георги Господинов или Алек Попов и събитието вероятно няма да се приеме еднозначно. Затова първо изтрива всички обявления от сайта си и от Facebook профила на събитието си, а по-късно съобщава, че всички събития в посолството се отлагат заради влошената епидемична обстановка, пише „Клуб Z”.

Неясно остава дали при нормализиране на епидемичната обстановка все пак известната сексоложка ще представи книгата си в салоните на посолството. Няма информация дали публичното събитие е съгласувано, както е редът, с Министерството на външните работи и с Българския културен институт в Лондон.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама