След нападението в „Рейнбоу Хъб“: Расате отива на съд 

14:40, 13 яну 22 25 1328 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Софийската градска прокуратура (СГП) внесе в съда обвинителен акт срещу Боян Станков, по-известен като Боян Расате, за нападението над общностния ЛГБТИ център - „Рейнбоу Хъб“, съобщиха от държавното обвинение. 

Кандидат-президент изпотроши ЛГБТИ център

Той е обвинен за хулиганство, което се отличава с изключителна дързост. Наказанието по този член предвижда до пет години лишаване от свобода, ако съдът отсъди, че той е виновен. Предстои да се насрочи разпоредително заседание. В същото време разследването срещу останалите членове на групата, предвождана от Расате, продължава, защото те все още не са установени.

Повдигнаха второ обвинение на Боян Расате

Според събраните по делото доказателства на 30 октомври, миналата година, около 17:30 часа Расате, който по това време е кандидат за президент, заедно с група лица – мъже и жени, нахлули в офис на „Рейнбоу Хъб“ на бул. „Княз Ал. Дондуков“ в София. По това време там била организирана среща на тема „Помощ на транссескуални лица“. Лидерът на БНС нанесъл удар с ръка в областта на лицето на намираща се в офиса жена, заедно с неустановените лица събаряли рафтове, чупили вещи, пръскали със спрейове стени и бюра. След това той и другите лица с него напуснали офиса на фондацията.     

Расате бе задържан едва няколко дни след това, а имунитетът му беше свален. Впоследствие съдът го освободи срещу парична гаранция от 5 хил. лв.

Съдът увеличи пет пъти гаранцията на Боян Расате

От прокуратурата посочват, че в хода на разследването е извършен оглед на местопроизшествие, иззети са следи, приобщени са веществени доказателства, разпитани са множество свидетели и извършени няколко разпознавания, изготвени са две компютърно-технически експертизи, както и съдебно-медицинска и оценителна експертизи, приложени са и редица други писмени доказателствени материали. 

Гешев поиска и получи имунитета на Боян Расате

Припомняме, че вандалският му акт срещу ЛГБТ общността у нас беше осъден от редица посолства - САЩ, Австралия, Белгия, Дания, Испания, Канада, Нидерландия, Обединеното кралство, Португалия, Република Ирландия и Франция.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 5
1 JasonJes 07:08, 22 яну 22

Hi, here on the forum guys advised a cool Dating site, be sure to register - you will not REGRET it https://bit.ly/3fHIyxD

2 AlfredHon 12:46, 24 яну 22

Real sex dating here https://bit.ly/3fHIyxD

3 Alexsefiros 07:43, 05 фев 22

We will help you promote your site, backlinks for the site are here inexpensive www.links-for.site

4 Alexseowin 02:28, 16 мар 22

We will help you promote your site, backlinks for the site are here inexpensive www.links-for.site

5 ElmerHem 23:24, 18 юли 23

Play the new 18+ game where you can create your own characters click here

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама