Костадинов се закани за щурм на Министерския съвет

16:54, 13 яну 22 / Политика 25 1155 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов обяви, че ще има нов протест пред Министерския съвет, ако до две седмици управляващите не излязат с окончателното решение за премахване на Covid сертификатите.

Ицо Хазарта за протеста: Важи ли законът за шепа нещастни фашисти?

„Ние ще настояваме зеленият сертификат да бъде премахнат. И ако някой си мисли, че ще се откажем от тази наша борба, значи не познава нито мен, нито „Възраждане““, коментира той във Facebook.

„Ако управляващите откажат да се съобразят, ако за пореден път заровят глави в пясъка като щрауси, ще има нов протест. Оттам-насетне - на следващия протест, аз ви гарантирам, ще влезем, не само в Народното събрание, но ще влезем и в Министерския съвет, ако се наложи“, закани се Костадинов.

Протестиращи срещу мерките обявиха гражданско неподчинение

Вчера, в деня с рекорден брой новозаразени, хиляди хора се събраха на протест срещу зеления сертификат пред Народното събрание. Всички бяха без маски, защото не подкрепят противоепидемичните мерки. Демонстрацията бе организирана от „Възраждане“, като от партията организираха автобуси от цялата страна. Протестиращите два пъти се опитаха да влязат в парламента, но не успяха. След това обявиха гражданско неподчинение. Не се стигна до тежки сблъсъци, но имаше и пострадали граждани, и пострадали полицаи, както и пострадали журналисти.  

Премиерът Кирил Петков, който е под карантина, обяви готовност да се срещне с протестиращите. Властите обаче не отстъпват за отмяна на изискването за зелен сертификат. Вместо това предлагат нов пандемичен план с мерки. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама