Сагата продължава: Австралия отлага депортирането на Джокович

13:03, 14 яну 22 / Спорт 25 4368 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Сагата с участието на Новак Джокович на Australian Open продължава. 

Днес министърът на имиграцията на Австралия Алекс Хоук се възползва от правото си еднолично да отмени визата на сръбския тенисист Новак Джокович. Очакваше се световният №1 да бъде депортиран от страната в рамките на деня и да не може да защити титлата си от Australian Open. 

Австралийските власти обаче отложиха временно депортирането на Новак Джокович. Очаква се той да се яви пред тях в събота сутрин. Сърбинът не е задържан, каквато информация се появи в различни медии.

В момента адвокатите на тенисиста излагат становището си пред съдия Кели. Те искат в неделя да се проведе изслушването относно жалбата за анулирането на визата, тъй като в понеделник започва Откритото първенство на Австралия, предаде bTV.

Според законите на Австралия човек, който е бил депортиран с такъв указ от Австралия, няма право да получи виза за страната в следващите 3 години.

Джокович призна за грешки и невярна декларация

Джокович пристигна в Австралия миналата седмица за участие в турнира Australian Open, но беше задържан от граничните власти, защото властите откриха проблем с визата му. В понеделник съд в Австралия постанови, че тенисистът трябва да бъде незабавно освободен от хотела, в който е задържан, а визата му да бъде подновена.

Проблемът с участието на Джокович в откритото първенство на Австралия е свързан със стриктните противоепидемични мерки, действащи в държавата. Основно изискване към играчите е те да са ваксинирани срещу COVID-19. Джокович беше допуснат с т.нар. медицинско изключение. Адвокатите му посочиха, че той е дал положителен тест за COVID-19 на 16 декември и е имал необходимите разрешения да влезе в Австралия. След като в стана ясно, че в дните след 16 декември е имал серия от публични срещи, Джокович призна, че е допуснал грешки, включително в документите за участие в турнира.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама