След Борисов и ГЕРБ съди Рашков заради скандала „Хемус“

13:21, 14 яну 22 / Политика 25 3724 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Партия ГЕРБ е внесла в Софийски градски съд искова молба за 100 000 лв. срещу вътрешния министър Бойко Рашков във връзка с изявленията му за парите от магистрала „Хемус“. Делото е образувано и разпределено на съдия-докладчик, съобщи „Сега“, като се позовава на информация от съда.

Рашков: 30 - 40% от авансовите плащания за „Хемус“ са отивали в ГЕРБ

Партията на Бойко Борисов заплаши, че ще заведе иск срещу Рашков след твърденията му, че „между 30 и 40% от парите, превеждани авансово на представяли се за строители на АМ „Хемус”, са се насочвали към ГЕРБ“.

За пореден път Бойко Рашков лъже и хвърля в общественото пространство обвинения без да посочи доказателства за тях! Нека докаже твърденията си в съда или да понесе отговорност за лъжите си!“, заканиха се от ГЕРБ след изказването на министъра.

Втори иск срещу Рашков

Преди това лидерът на партията Бойко Борисов също заведе иск за над 25 хил. лв. срещу вътрешния министър. Това се случи, след като Рашков, говорейки за злоупотреби със средства за автомагистрала „Хемус“, каза пред репортерите: „Тези средства са преминали през една банка, собственост на Бойко Борисов, и с този собственик на тази банка, Бойко Борисов е имал общи фирми“.

Бойко срещу Бойко: Има ли Борисов банка?

Борисов няколко пъти призова Рашков да се извини за „клеветите си“. „Кажете коя е банката, за да мога да Ви осъдя. Да може и банката да се защити. Ами ако е голяма банка, чуждестранна, става дума за много пари и те ще го осъдят. Хайде каймата от хора, която явно съм ял, може вече да се е похарчила, да каже сега името на банката“, настоя Борисов.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама