Нови правила за влизащите у нас от определени страни

18:52, 17 яну 22 25 2027 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Нови правила за влизащите у нас. Те ще важат за гражданите на Република Северна Македония, Израел, Турция и Сърбия и членове на техните семейства, които пристигат от държава-членка на Европейския съюз, Европейското икономическо пространство, Конфедерация Швейцария, Обединеното кралство Великобритания и Северна Ирландия, Република Северна Македония, Държавата Израел, Република Турция и от Република Сърбия, която е в „червена зона“.

Според новата разпоредба на министъра на здравеопазването Асена Сербезова изброените по-горе ще се допускат на територията на страната при представяне на валиден цифров COVID сертификат на ЕС за ваксинация или за преболедуване или аналогичен документ, едновременно с отрицателен резултат от проведено до 72 часа преди влизане в страната PCR изследване, съобщиха от здравното министерство. 

Новите правила влизат в сила от 20 януари, четвъртък. От същата дата в „червена зона“ влизат Албания, Босна и Херцеговина, Колумбия, Република Малдиви, Фиджи, Демократична република Сао Томе и Принсипи, Сейнт Винсент и Гренадини.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама