Григор Димитров стартира с успех в Мелбърн

08:15, 18 яну 22 / Спорт 25 1573 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Григор Димитров за 11-и път в кариерата си преодоля първия кръг на Australian Open. Българинът постигна трудна победа с 3:1 сета срещу световния №142 Иржи Лехечка в Мелбърн.

Димитров елиминира чеха след 6:4, 4:6, 6:3, 7:5 и продължава напред. Съперник на Григор във втория кръг ще бъде 56-ият в световната ранглиста Беноа Пер. Ексцентричният французин надделя над бразилския левичар Тиаго Монтейро с 6:4, 3:6, 7:5, 2:6, 7:5 след 3 часа и 40 минути игра. Григор и 32-годишният Беноа ще се срещнат в четвъртък за пети път. Французинът води с 3-1, но първата им среща е била на фючърс през 2008 г., а последната през 2015-а в Токио, когато Пер спечели с 6:4, 3:6, 6:1. 

Димитров беше колеблив в срещата си с 20-годишния Лехечка, но все пак не допусна изненада и успя да го победи за 2 часа и 48 минути, класирайки се напред. Това бе първи мaч между двамата, а за чеха - дебют в основна схема на турнир от Големия шлем.

След депортацията: Джокович се завърна в Сърбия

30-годишният Димитров записа 33 уинъра и направи 29 непредизвикани грешки, докато съотношението на Лехечка по тези показатели бе 50 срещу 58. Чехът записа повече асове - 10 срещу 8 за българина.

Григор реализира само три от 12-те си възможности за пробив, но това се оказа напълно достатъчно, тъй като Лехечка оползотвори едва един от своите осем брейкпойнта, съобщи БНР.

Виктория Томова приключи участието си

Първата ни ракета при дамите Виктория Томова приключи участието си на турнира от Големия шлем. Тя отпадна в първи кръг след загуба с 3:6, 3:6 от французойката Ализе Корне. За българката, която премина през ситото на квалификациите, това беше едва второ участие в основната схема на престижната надпревара. Корне притежава по-богат опит от Томова в Мелбърн и това си пролича и в този сблъсък.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама