Прокуратурата няма да разследва Дончева за 500К

12:15, 18 яну 22 / Политика 25 1580 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Специализираната прокуратура е приключила проверката по скандала „500К“ с отказ за образуване на досъдебно производство, обяви ръководителят ѝ Валентина Маджарова пред журналисти.

Става дума за сблъсъка между Татяна Дончева от ИБГНИ и Радостин Василев от ИТН. Депутатът от партията на Слави Трифонов обяви, че на среща в кантората му по време на напрегнатите преговори за сформиране на правителство в рамките на 46 НС тя му е написала на лист „500К“ и имена на негови съпартийци, което той е разбрал като сума, която би могъл да получи, ако част от групата на ИТН се отцепи и участва в мнозинство, което да подкрепи кабинет.

Дончева не помни листче с надпис „500 K“

Дончева тогава категорично отрече да е отправяла подобно предложение, на свой ред обвини „Има такъв народ“ в опит да спасят статуквото в съдебната система и цялата ситуация допълнително влоши отношенията между протестните партии в кратко просъществувалия парламент.

Маджарова обясни днес, че данни за престъпление има, но те са недостатъчни, тъй като „за подкуп за необходими доста предпоставки“, а „проверката е показала, че данните са рехави за такъв извод“, предаде bTV.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама