„Ще те направя на кайма“: Кандидат-президент нападна лекар заради Covid ваксина

15:30, 18 яну 22 25 1747 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова

„Ей, мършо! На кайма ще те направя. Помияр такъв!“. С тези думи Венцислав Ангелов, известен като Венци Чикагото, нападна в понеделник личен лекар в русенското Ново село. 

Физическата саморазправа е предавана на живо от профила на Ангелов във Faceboоk, а повод за агресията е поставена ваксина срещу Covid-19 на пациент с операция на сърцето, което според Ангелов и съпругата на пациента е имало фатални последици.

Във видеото се вижда как Ангелов и съпругата на починалия – Жечка Станева, влизат в в здравната служба на Ново село и започват да търсят сметка от общопрактикуващия медик д-р Ивайло Иванов за поставената ваксина. Според двамата именно имунизацията с Janssen е причината за смъртта на мъжа, който умира 12 дни след извършването ѝ.

По информация на БНТ Димо Станев работи в Германия от 8 години. Работодателят му обаче го предупредил, че без ваксина повече няма да може да кара багера на строежа. 49-годишният мъж, който е с пет сърдечни операции и пейсмейкър, се прибира в родното си село и се имунизира. Според жена му Жечка лекарят не е обяснил възможните последствия от ваксината. 

Посещението при медика продължава около половин час, по време на което д-р Иванов призовава посетителите му да напуснат кабинета и да спрат да го снимат (с няколко телефона едновременно), но без успех. По време на спора докторът бута стойката с телефони, с които Ангелов снима и започва боричкане. На видеото се вижда как Чикагото бие шамари през лицето на лекаря и го души на земята, по медика пък има кръв от разранения нос на Ангелов.

Вие знаете ли с кого разговаряте в момента? Той е политическо лице! Не знаеш ли?...Вие вече няма да работите тук, да знаете“, коментира Станева, докато снима. Самата тя е член на оглавяваната от Ангелов партия „Истината само истината“.

Имаш късмет, че съм политическа фигура, иначе ще те направя на салатка, да знаеш! Твоето място е в Белене, там ще те вкарам“, на свой ред се заканва Ангелов.

Реакциите след случая

Малко след сбиването на място пристига полицейски екип. По-късно става ясно, че Ангелов е арестуван за 24 часа, а прокуратурата се е самосезирала по случая. Политикът обаче отрича първи да е проявил агресия. Жечка Станева не е задържана, тъй като тя само е снимала по време на инцидента.

„Той ме удари през телефоните и ми счупи носа. И аз тогава оставих телефоните и тогава виждате какво става. Не го душа, аз го хващам, той продължава да ме налага, смъкваме се на земята, продължава да ме удря и аз му казах да спре", коментира той пред Нова телевизия.

Задържаха антиваксър с бойни гранати на светлинното шоу в София

Д-р Иванов отрича да е упражнил насилие над Ангелов, но засега отказва да коментира случая. БНТ съобщи в понеделник вечерта, че лекарят е пожелал да се консултира с адвокат, преди да застане пред камерата на националната телевизия.

Българският лекарски съюз и Национално сдружение на общопрактикуващите лекари остро осъдиха нападението над медика. „Няма да търпим лекари да бъдат унижавани, подлагани на тормоз и душени, докато се опитват да си вършат работата!“, се посочва в декларацията на съсловната организация. Лекарите застават зад д-р Иванов и настояват за бързи правни мерки срещу нападателя му. Междувременно здравните власти у нас обориха твърденията, че у нас има случаи на починали след ваксинация срещу Covid-19.

Няма доказан смъртен случай след ваксина срещу COVID-19 у нас

„В момента няколко села нямат лекар заради този случай“, каза пред „Свободна Европа“ кметицата на Ново село Мариела Йорданова. По думите ѝ семейството на починалия пациент не е съобщило на доктора колко операции в Германия има мъжът. „Едва ли е починал от ваксината. Аз съм ваксинирана със същия препрат и нищо ми няма. Докторът е много внимателен - обяснява, а и ние си знаем всичко от медиите... Той просто си имаше проблеми със сърцето. Не са казали на доктора за това“, твърди кметицата.

Инцидентът в Ново село не е първият случай на агресия срещу лекари, които поставят ваксини. През септември 2021 г. група антиваксъри се развикаха на лекарски екип във ваксинационен пункт в центъра на Варна и прекратиха процеса по имунизация. 

Няколко часа след случая от Ново село последва втори случай на агресия над лекари в Русенско. Двама мъже и една жена преодоляват охраната и нахлуват в ковид отделението на на Университетската болница „Медика“ , където е настанен техен близък. Единият от мъжете заплашва с убийство лекарите и медицинския персонал и е задържан от полицията, съобщават от МВР.

Кой е Венци Чикагото?

Венцислав Ангелов води битка срещу ваксините от месеци. Партията му „Истината и само истината“ организира протест в първия ден на 47-ия парламент срещу Covid-19 ваксините и взе участие в демонстрацията на „Възраждане“ срещу противоепидемичните мерки миналата седмица.

Протестиращи срещу мерките обявиха гражданско неподчинение

На последните избори Ангелов се кандидатира за президент, но ЦИК не го допусна до участие заради проблеми с документите. На парламентарните избори на 4 април Венци-Чикагото беше в коалиция „Българско национално обединение” заедно с още нерегистрираната партия на избягалия в Дубай обвиняем бизнесмен Васил Божков „Българско лято”. На местните избори през 2019 г. той бе издигнат за кмет на Русе от „Национална републиканска партия“.

През юли 2020 г. Чикагото влезе в полезрението и на спецпрокуратурата, която възложи на ДАНС проверка заради изнесени в общественото пространство антисемитски призиви, в т.ч. за насилствени и други противоправни действия срещу хора от различни етноси и религии, по време на протестите срещу правителството на Борисов и главния прокурор Иван Гешев.

Чикагото е арестуван за разпространение на наркотици и „разпространяване на спекулативна информация с цел дестабилизиране на банковата система“. Той е сред подкрепящите правителството на Пламен Орешарски в т.нар. контрапротести от 2013 г.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 АнонименВера 17:52, 18 яну 22

Доктора е прав.Има съдилища.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама