Дербита от Италия и Нидерландия и бойно зрелище от UFC този уикенд по MAX Sport

13:11, 21 яну 22 / Спорт 25 1724 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Две големи европейски дербита ще предложи програмата на MAX Sport през този уикенд. В Италия предстои сблъсъкът между Милан и Ювентус. Двубоят е в неделя от 21:45 ч. и ще бъде предаван пряко по MAX Sport 3.

И двата отбора влизат в мача с ясната цел да не губят точки. Милан в момента заема 2-ромясто в класирането на Серия А с 2 точки по-малко от лидера Интер. Ювентус пък е на 5-а позиция с 1 точка изоставане от топ 4 и местата, даващи право на участие в Шампионската лига.

„Росонерите“ в последния кръг изненадващо загубиха като домакини от Специя и пропуснаха да оглавят класирането, а сега имат далеч по-тежката задача да се изправят срещу Юве. „Бианконерите“ пък навлизат във все по-силна форма след слабия старт на сезона и в момента са в серия от 8 поредни мача без поражение в шампионата, от които 6 бяха спечелени.

Двата тима имат паритет по отношение на последните мачове помежду си. През миналия сезон те си размениха по една победа, а през първия полусезон на настоящия завършиха наравно 1:1. Дали сега ще има победител зрителите ще могат да разберат на 23 януари от 21:45 ч. пряко по MAX Sport 3.

В неделя е и едно от големите дербита на нидерландския футбол – ПСВ Айндховен – Аякс. Интригата в него е още по-голяма, тъй като двата тима са директни съперници в борбата за първото място в Ередивизи. След 19 кръга ПСВ е лидер с 46 точки, а Аякс е на 2-ра позиция със само точка по-малко. И двата тима показват солидна форма в последно време, като „филипсите“ са в серия от 5 поредни победи, а тимът от Амстердам е с 3 поредни успеха и общо 6 победи в последните си 7 мача.

Последните срещи между двата отбора през този сезон показаха, че всеки един от тях можеда вземе сериозно надмощие над другия. През октомври Аякс спечели с 5:0, а преди това, през август в мача за суперкупата на Нидерландия, ПСВ Айндховен бе почти толкова категоричен и победи с 4:0. Тези резултати предвещават зрелищно дерби, което ще бъде излъчено на 23 януари от 15:30 ч. пряко по MAX Sport 1.

Програмата на спортните канали на А1 ще предложи зрелище и емоции и за феновете на бойните спортове. Още е началото на 2022-ра, а ни очаква мачът на годината в UFC. В основното събитие на UFC 270 в битка за титлата в тежка категория ще се изправят Франсис Нгану и Сирил Ган. Нгану ще излезе за първа защита на титлата си, след като я спечели срещу Стипе Миочич в края на март 2021-ва. Камерунецът стигна до този успех след нокаут във втория рунд, а за да стигне до мача срещу Миочич, преди това той спечели 4 поредни победи с нокаут още в първите си рундове. Фаворит, поне на букмейкърите, в предстоящия двубой обаче е Ган. Французинът е със статут на временен шампион в категорията и до момента е непобеден в октагона. Той има 10 победи в 10 мача в смесените бойни изкуства, а7 от тях са постигнати в UFC.

По време на галавечерта, преди мача между Нгану и Ган, ще се състои и още една битка за титла. Тя ще е в категория муха между Брандън Морено и Дейвисон Фигейредо. Двете битки за титла и UFC 270 зрителите ще могат да гледат на 23 януари от 05:00 часа сутринта пряко по MAX Sport 2.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама