Свалиха Ути Бъчваров от самолет

13:29, 24 яну 22 25 27763 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Минута след тази снимка, Ути Бъчваров беше свален от борда на самолет, който трябваше да излети за Монтевидео.

Кулинарят дълго подготвя своето невероятно кулинарно пътешествие из Южна Америка. Но безкрайните правила, нормативи, подточки и всякакви други бюрократични щуротии, са на път да провалят поредното му пътуване. Оказа се, че с малки букви, някъде в документите е написано, че след като си приключил пълна ваксинация, трябва да са минали 14 дни, за да можеш да пътуваш. За лош късмет на Ути, служителите на летищата не са го допуснали по изключително формалната и глупава причина, че самолетът му излита в 23:55 ч. на 13-тия ден от неговата ваксинация.

И най-безцеремонно, в един часа през нощта, кулинарят е останал без багаж на празното летище в Мадрид, като на следващия ден отново ще трябва да мине цялата процедура по правене на PCR тестове, валидизиране на ваксини и т.н. Предстои му да чака „попътен вятър“ и друг полет, за да се опита да прекоси океана и да отиде при неговата голяма мечта - кухнята на Южна Америка.

Всъщност, това е и големият подарък, който той прави на самия себе си. Защото през настоящата 2022-ра година чества и своя юбилей - уникалните и единствени в родния ефир 25 години на екран! Ути е един от най-запалените пътешественици и е бил къде ли не - Сибир, Камчатка, Екваториална Африка, Аляска... Но никога не се е „гмуркал“ в дълбоките и мистични води на кухнята от Аржентина, Уругвай и околните страни. 

Ако въобще успее да преплува океана, Ути се е зарекъл да опита феноменалните вкусотии на Буенос Айрес, да отиде до водопадите Игуасy, да изяде най-големите аржентински стекове и да опита от прословутите вина на Новия свят - уникалните червени сортове на Аржентина. Както знаете, това е запазената марка на кулинаря, която и най-точно отговаря на неговата фамилия Бъчваров. 

Великият януари – време за приятели и веселие

Само припомняме, че за 25 години в ефира на Българска национална телевизия са се излъчили над 5000 епизода от култовото предаване „Бързо, лесно, вкусно“, в които Ути винаги е надигал патриотична чаша с българско червено вино. Можете да гледате и най-новите епизоди „Наздраве с Ути и Домейн Бойар“ в официалните му профили във Фейсбук и Инстаграм

Следете страниците му, защото ни е обещал да ни държи в течение по време на страхотното си пътешествие и да ни потопи в Южна Америка с много снимки, видеа и вълнуващи истории. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 8
1 Анонимен 16:27, 24 яну 22

Тарикатлъците не минават дори и само с 5 минути до излитането на самолета! А самата проверка е била преди това. Така, че не е само заради 5 минути! Къде са се засилил всички???

2 Анонимен 17:05, 24 яну 22

Няма компромис за никого за това се развиват държавите не като България какво ли няма такса спокойствие ние сме двама и т.н

3 Анонимен 11:13, 25 яну 22

Браво Ути . Не се ядосвай,никога не е късно. Важното да Неси болен. Всичко друго е късмет.

4 Бат роско 23:12, 26 яну 22

Е можеше да пита Звездев за аржентинската кухня вмрсто да се вкарва в този филм

5 Анонимен 23:41, 26 яну 22

До номер 1 и 2...за Ути пет минути, а за депутатите, чакайте. Значи той е българин, който се "опитва" да мине, а не е малшанс, но за нашите велики мислители два месеца им бяха малко и накрая пак влязоха без сертификат. Що не се гръмнете вие двамата, от раз и да не се плюнчите повече.....пфуу

6 Анонимен 06:55, 27 яну 22

Целия ми хол е в прежда защото си разплетох чорапите! Сега ви блокирам малоумния сайт.

7 Серж 08:28, 27 яну 22

Един интелигентен човек преди да пътува на толкова далече прави справки! Сега поне е лесно по интернет и ако има проблем, не тръгва!

8 Анонимен 13:27, 27 яну 22

Повече от година вече се знае за това изискване да са минали 14 дни от ваксинацията. И щом пътува често, както се твърди не може да не го знае. Ама, ако мине...

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама