Големите кавички: „Правителството раздава пари не с чували, а със самосвали“

17:00, 24 яну 22 / Големите кавички 25 3106 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова

Казаното отлита, написаното остава. Topnovini.bg подбира най-интересните, колоритни и запомнящи се цитати на родни и чуждестранни политици, общественици, спортисти и звезди.

Големите кавички на седмицата: Танкове, фашисти и зрелища

Правителството раздава пари не с чували, а със самосвали. Това заяви бившият икономически министър Николай Василев по повод Бюджет 2022.

„Това, че нямаме приет бюджет, не е много драматично. Това е по-скоро технически въпрос. Много драматично е какъв бюджет искат да вкарат. Финансовият министър внесе макрорамката и каза, че в неговия бюджет разходите ще бъдат на 63 млрд. лева. От декември миналата година има няколко милиарда, прехвърлени за тази година, което нарушава всякакви закони и правила...“, обясни Василев.

„За пръв път в целия Преход се казва, че в средата на годината ще има актуализация. Никой не знае с колко милиарда ще изгорим тогава – предполагам, че ще е с около 2 млрд.лв. Иначе ако е за 100 млн. лв. защо изобщо ще правим актуализация. Това показва цялостната липса на сериозност в отношението към бюджета. За мен правителството раздава пари на калпак, не ги раздава в чували, а със самосвали“,  добави Василев.

Именно различията между него и настоящия финансов министър Асен Василев станаха причина служебните министри от първия кабинет Янев да откажат участие в проектокабинета на „Има такъв народ“ начело с Николай Василев.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 10:46, 25 яну 22

Скрии се ако беше специалист щеше да управляваш

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама