Смениха знаменоската ни за откриването на Олимпиадата в Пекин

08:33, 31 яну 22 / Спорт 25 1885 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Биатлонистката Мария Здравкова сменя своята съотборничка Милена Тодорова до Радослав Янков като знаменосец на българската делегация по време на Откриването на зимните олимпийски игри в Пекин на 4 февруари.

Метеорологичните прогнози за церемонията този петък са за много студено време и треньорският щаб е преценил, че по-добре е предвидената в състава на смесената щафета на следващата вечер Тодорова да бъде максимално съхранена за първия старт, съобщиха от Българския олимпийски комитет.

Както е известно, отскоро МОК въведе практиката мъж и жена да носят националните флагове на отделните държави по време на откриването на игрите.

16 българи представят България на зимните олимпийски игри 

16 спортисти представят България на зимните олимпийски игри в Пекин, които ще се проведат от 4 до 20 февруари 2022 г. В най-важния спортен форум на планетата ще участват 10 мъже и 6 жени, които ще ни представляват в 7 спорта. 

Българските представители са: Радослав Янков (Сноуборд); Алберт Попов, Ева Вукадинова и Камен Златков (Алпийски дисциплини); Симеон Деянов (Ски-бягане); Владимир Зографски (Ски-скок); Владимир Илиев, Антон Синапов, Димитър Герджиков, Благой Тодев, Милена Тодорова, Мария Здравкова, Даниела Кадева и Лора Христова (Биатлон); Александра Фейгин (Фигурно пързаляне) и Павел Ангелов (Шейни).

 

 

Най-опитен в състава ни за Пекин е Владимир Илиев, това ще бъде неговата 4-та олимпиада, а Радослав Янков и Владимир Зографски ще участват за трети път. До тях в делегацията ни застават шестима дебютанти: фигуристката Александра Фейгин, алпийката Ева Вукадинова, ски-бегачът Симеон Деянов и представителите на биатлона Благой Тодев, Мария Здравкова и Лора Христова.

Българският ски бегач за Пекин 2022 е с коронавирус

Участието на българският състезател по ски-бягане Симеон Деянов е под въпрос, след като дадеположителна проба за коронавирус преди отпътуването му за Пекин. В близките дни и съобразно здравословното състояние на състезателя ще стане ясно дали той ще може да участва по предварително планираната от него програма в олимпийските стартове, първият от които е на 6 февруари.

Делегацията ни е най-малобройната от 1984 г. насам, когато спортистите ни също са 16, но в 5 спорта. През 1980 г. България е представена от 8 олимпийци. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама