Гешев иска имунитета на депутат от ДПС

12:31, 01 фев 22 25 2561 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Главният прокурор Иван Гешев внесе в деловодството на 47-ото Народно събрание искане за сваляне на имунитета на народния представител Юсеин Вейселов.

Причината за искания имунитет е да се даде разрешение за продължаване на наказателното производство срещу народния представител, който е привлечен към наказателна отговорност за престъпление от общ характер, посочват от прокуратурата.

Вейселов е предаден на съд с обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост.

Става въпрос за пътен инцидент от 22 октомври 2019 г., когато автомобилът на Вейселов се е сблъскал с насрещно движещ се велосипедист. Колоездачът е загинал от удара.

Делото срещу него е спряно през декември 2021 г. с решение на Окръжния съд в Габрово заради придобиването на имунитет от страна на Вейселов, пише БНТ.

Продължаването на наказателното преследване срещу народния представител от 47-ото Народно събрание е възможно само с разрешение на Народното събрание на Република България или при писменото съгласие на Вейселов, посочват от прокуратурата.

Юсеин Вейселов е избран за депутат с листата на ДПС в МИР 7-Габрово.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама