Отстраненият директор на „Булгаргаз”: Съсипва се една фантастична компания

08:55, 03 фев 22 25 1355 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Съсипва се една фантастична компания. Toва заяви отстраненият директор на „Булгаргаз” Николай Павлов. Той подчерта още, че не е получавал призовка за разпит.

Няма причина да бъда подведен под наказателна отговорност. „Булгаргаз” извършва дейността си стриктно спрямо нормативната уредба. Няма грешни решения, които да доведат до увеличаване на цената. Всеки един договор се обсъжда от експерти и ръководители. Минава се през БЕХ и се стига до Министерството на енергетиката”, обясни той.

Премиерът очаква „до дни“ обвинения срещу уволнения шеф на „Булгаргаз“

По думите му обвиненията, отправени към „Булгаргаз”, са неоснователни. „В цяла Европа цените на газа са високи, у нас са едни от най-ниските. Поскъпването в България се дължи изцяло на външни фактори. Свършили сме си работата - не сме оставили никой без газ, имаме рекордни продажби и огромна печалба", каза още Павлов в ефира на Нова телевизия. 

Според него големите търговци всячески се опитват да си прокарат интересите, включително и през КЕВР.

Новият шеф на „Булгаргаз“: Цената на газа може да бъде оптимизирана

Миналата седмица цялото ръководство на „Булгаргаз“ беше освободено. На мястото на Николай Павлов като изпълнителен директор на дружеството бе избран Людмил Йоцов.

Снощи министърът на вътрешните работи Бойко Рашков обяви, че се води досъдебно производство за газовата криза и цените на синьото гориво, като се събират доказателства. Изследва се дали цените са причинени от международна конюнктура или от лични интереси на заинтересовани.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама