Привикаха Менда Стоянова на разпит

12:25, 03 фев 22 25 1482 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Инструмент на пиар акциите ли сте? Винаги стоите, когато някой известен е повикан за справка“. С тези думи ексдепутатът от ГЕРБ и бивш председател на бюджетната комисия в Народното събрание Менда Стоянова посрещна репортерите, които я чакаха пред Главна дирекция „Национална полиция“, където беше повикана на разпит.

На влизане тя заяви, че не знае какъв е поводът да бъде търсена от полицията. „Поводът е Божков, така мисля“, уточни Стоянова, като подчерта, че „Божков никога не е казвал, че е давал пари на мен“. След това тя уточни, че може би всички, цитирани в сигнала на БОЕЦ, са привикани.

В отговор на въпрос верни ли са информациите, че Стоянова е търсена и за повече информация за кюлчетата от снимките в спалнята на Бойко Борисов, тя отрече да разполага с подобна информация, съобщи bTV.

Ексдепутатът уточни, че „отдавна“ е била привикана, но е била болна от коронавирус.

През 2020 г. хазартният бос Васил Божков обяви, че е бил рекетиран от тогавашните управляващи и това е в основата на атаката на властите срещу фирмите му и повдигнатите срещу него обвинения. В една от публикациите му в социалните мрежи директно беше спомената Менда Стоянова.

На излизане от ГДНП Менда Стоянова подчерта, че по темата вече е давала обяснения в прокуратурата през миналата година. Тя беше категорична, че в законовите промени по нейно време няма облагодетелстване на Божков, а обратното – чрез новите текстове започнало облагането на лотариите с 20% от залозите.

„За мен е странно, че тази институция МВР повдига отново този въпрос. Институция връз институция, пиар върху пиар – защото вие сте тук, защото някой ви се е обадил, за да реализирате пиара на министъра на вътрешните работи“, заяви Стоянова на журналистите от водещи национални медии.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама