Събев иска интернет, чисти вагони и спазване на разписанията в БДЖ

10:09, 06 фев 22 / Политика 25 1522 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Загубите на БДЖ са 2021 г. са в рамките на 41 милиона лева“, каза министърът на транспорта Николай Събев пред bTV.

Той коментира, че цената на пътническия билет за влак може да се вдигне само ако БДЖ предложи по-добро качество на услугата. „Трябва да има интернет, трябва да са чисти вагоните, трябва да се спазва разписанието. Това е моментът, в който можем да продаваме и комбиниран билет“, каза още Събев.

До края на годината започва основен ремонт на Дунав мост

Относно реклама на БДЖ по радиото, в която гражданите се призовават да не се качват или слизат от влаковете по време на движение, Събев коментира, че тя ще бъде спряна.

„Новото ръководство има конкретна задача – след месец и половина преглед, основната задача на това ръководство е заедно с нас да видим кой е моделът, който искаме да следваме, и да видим каква е картата, с която да постигнем този модел“, каза Събев.

Първият полет София - Скопие ще е на 11 февруари

Той коментира, че е възможно да се намалят разходите на БДЖ с 30% още през тази година.

Относно полетите София – Скопие Събев коментира, че все още не са готови разчетите за разходите, като не е ясно колко ще струват. Първият демонстрационен полет ще бъде на 11 февруари.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама