Ицо Хазарта: В парламента най-малко работа вършат тези, които най-много говорят

08:20, 08 фев 22 / Политика 25 2859 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Най-неприятното нещо, което ми прави впечатление от работата на парламента, е, че се губи адски много време. Там трябва да са се събрали депутати, за да решат проблемите на хората, но като ги наблюдаваш си даваш сметка, че една голяма част са отишли с обратните намерения. Това разказа депутатът от „Продължаваме промяната“ Христо Петров, известен като Ицо Хазарта в Шоуто на „Николаос Цитиридис“ по bTV 

Той даде за пример закон, свързан с цената на тока. „Едни хора крадат едни пари и направихме промяна да не се крадат. 14 часа стояхме, а едни хора правиха така, че на всички да им писне и това да не стане. Това се случваше чрез процедура по воденето – някой излиза, две минути говори глупости, следва реплика, дуплика. Изброих, че 42 пъти го направиха това, после почивка, само и само той да не мине“, обясни Хазарта, цитиран от actualno.com.

Според него всичко опира до хората, които са в парламента. „Трябва да има повече хора, които да направят нещо смислено, а не да гепят едни пари. Знаех, че ще е трудно, но не очаквах, че ще е толкова безпардонно. Ако има повече читави хора, парламентаризмът ще заработи. Той е много хубаво нещо, позволява решенията да не се взимат от един цар, а всеки да бъде представен там“, допълни той.

Тези, които най-много говорят там, най-малко работа вършат. Парламентът е място, на което да се приемат закони, а те се приемат с гласуване. Ако шефът ти взима едни пари от един закон, който му отърва, той не иска това да се променя и тези под него използват процедурни хватки, за да се запазят нещата“, каза още той Христо Петров.

По думите му заслужаваме всичко, което ни се случва. Важни са свестните, читавите хора, а на тях не им се занимава. Ако те са съгласни да оставят хубавия си живот за нещо по-голямо, нещата биха тръгнали напред.

Ицо Хазарта обяви, че не е съгласен с мерките за борба с коронавируса, които в момента са в сила. „Побеля ми косата да се разправям за този проблем с РЗИ. Заведенията направиха всичко, а дискотеките го отнасят всеки път, макар че си ваксинираха хората, организираха пунктове за тестване, но РЗИ казва – това е положението, има струпване след 10.00 часа. Обяснявам им, че болни хора не ходят на дискотека, а собствениците са на ръба, те предпочитат да ги глобят, но да работят“, каза Хазарта.

Миналата седмица от РЗИ дойдоха в парламента да проверяват за маски, глобиха някакви хора, аз им казвам – тук пушенето е забранено, а горе има пушалня, проверете ги. Те ми отговориха – шефът ни каза да тръгваме. Аз неколкократно съм казвал на колегите, които пушат: „А, бе, пръдльо, ти ковеш закони, как искаш някой да те вземе насериозно като пушиш вътре в парламента“, възмути се Христо Петров.

Ицо Хазарта обяви, че като жури би посъветвал за повече търпение депутата Христо Петров, ако той се появи като участник в „България търси талант“. „Ако можех, не бих оставил глупавия си прякор“, каза в заключение той.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама