Пеевски: „Просто Киро“ да намали спускането по снежните магистрали

11:46, 08 фев 22 / Политика 25 2641 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Вчера прокуратурата и Антикорупционната комисия поискаха от новите управляващи обяснения за твърденията им за престъпления по високите етажи на властта. Те извикаха на разпит премиера Кирил Петков, началника на кабинета му Лена Бориславова и правосъдния министър Надежда Йорданова.

Петков обяви, че приема поканата, но също има няколко въпроса към държавното обвинение. Сред тях бяха и такива, свързани с депутата от ДПС Делян Пеевски - случаят „Магнитски“ и връзката между заема в ББР и факта, че Пеевски е бил акционер в „Булгартабак“.

Гешев и Цацаров отвръщат на удара: „канят на разпит“ премиера и правосъдния министър

В своя позиция днес Пеевски обяви, че е подал молба до Българска народна банка да се извърши проверка на банковия кредит на „Булгартабак“ предоставен от Българска банка за развитие с оглед евентуални нарушения, „въпреки че темата вече многократно е коментирана публично и е ясно, че аз нямам никакво отношение по същата“.

В изказването си Петков за пореден път повтори манипулациите и внушенията на олигархичния кръг „Капитал“ и Иво Прокопиев спрямо мен, което започва да се превръща в модел на поведение на новите управляващи. В тази връзка смятам, че по темата цигари и тютюнева индустрия най-добре е запознат партньорът на Петков - Асен Василев, както и спонсорите на „Продължаваме промяната“. И ако Кирил Петков намали спускането по снежните магистрали, то със сигурност ще разбере това“, посочва депутатът от ДПС.

„Темата „Магнитски“ също е достатъчно ясна, като постоянното повтаряне на инсинуациите на кръга „Капитал“ няма да променят факта, че санкцията е обжалвана от страна на моите адвокати по надлежния ред и в съответствие с американския закон. Винаги съм вярвал в американското правосъдие и в това, че истината относно налагането на санкцията рано или късно ще излезе наяве, включително и че аз нямам никакво участие в твърденията за търговия със „златни паспорти“, пише още той и пита в тази връзка защо от „Продължаваме промяната“ не са приели предложението на ДПС за отмяна на инвестиционното гражданство. „Като за сметка на това елементарно преписаха предложения от нас проектозакон, но без искането ни за пълна проверка на всички издадени до момента златни паспорти“.

Показателно е също, че след девет месеца проверки (откакто са на власт и чрез служебните правителства) не установиха нищо по отношение на мен, защото нищо нередно няма, въпреки многобройните лъжи и манипулациите на кръга „Капитал“ и контролираните от Прокопиев медии. Добре би било „просто Киро“ най- накрая да разбере, че само с повтаряне на мантрите на Иво Прокопиев, не може да води адекватна политика на управление на държавата, а превръщането му в слуга на олигархията неминуемо ще го доведе до провал“, завършва Пеевски.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 mikki 12:08, 08 фев 22

Пеeвcки е горд притежател на "ЗВЕЗДА на СЛАВАТА" сред международните престъпници, поименно изброени в закона Магнитски!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама