Провокация: Опозицията в македонския парламент с тениски с Гоце Делчев

16:50, 09 фев 22 / Свят 25 1909 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Напрежение и размяна на реплики на висок глас белязаха заседанието на македонския парламент. Депутати от опозицията се появиха в залата с тениски с лика на Гоце Делчев.

Народните избраници не допускат да продължи работата на законодателния орган, защото искат да бъде обсъдена и приета резолюция за Гоце Делчев.

Вандализъм в Скопие: Откъснаха трикольорите от българските венци на гроба на Гоце Делчев

Провокацията идва броени дни след честването на 150-годишнината на големия революционер, което се състоя в България и в Северна Македония. То обаче не мина без вандализъм – бяха откъснати трикольорите от венците, положени от българската делегация в Скопие.

Посолството на Република България в Скопие изпрати нота до Министерството на външните работи на Република Северна Македония, с която изрази дълбоко съжаление за вандалски акт. А евродепутатът Ангел Джамбазки сезира ЕК не само за този вандалски акт, но и за още два, извършени в рамките само на няколко дни.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама