Обявиха номинациите за тазгодишните награди ИКАР

12:09, 10 фев 22 / Култура 25 2195 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Днес от Съюза на артистите в България обявиха номинираните за наградите ИКАР 2022. Това стана на специална пресконференция.

В категорията „Водеща мъжка роля“ ще се борят Александър Митрев за ролята си в „Бартълби“, Владимир Карамазов за „Опашката“ и Камен Донев за „Сирано дьо Бержерак“.

При жените сили ще мерят Ива Тодорова за „Ива е онлайн“, Койна Русева за ролята си на Воланд в „Майстора и Маргарита“ и Маргарита Гошева за Катерина в „Укротяване на опърничавата“.

В категорията „Дебют“ номинирани са Георги Богданов за Марк в „Shopping And Fucking“, Димитър Илиев за режисура в „Shopping And Fucking“, Елица Йовчева за режисура в „Жената е рибя кост“ и Жаклин Даскалова за Миранда в „Бурята“.

При режисьорите борбата ще е между Николай Поляков за „Майстора и Маргарита“ в  Младежки театър „Николай Бинев“, Стойко Мурджев за „Укротяване на опърничавата“ в Драматичен театър „Николай О. Масалитинов“ – Пловдив и Стоян Радев за „Ива е онлайн“ в Театър 199 „Валентин Стойчев“.

Награда ИКАР за чест и достойнство се присъжда на актьора Симеон Алексиев, а за изключителен принос към българския театър – на режисьора Асен Шопов.

Тази година по традиция отличията ще се връчат в Световния ден на театъра на 27 март в Народния театър „Иван Вазов“.

Всички номинации може да видите тук.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама