От ада до рая: Канадец пребори рака и стъпи на олимпийския връх

16:55, 10 фев 22 / Спорт 25 1643 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Три години след като чува страшната диагноза Лимфон на Ходжкин, сноубордистът Mакс Парo спечели първа титла за Канада от зимните олимпийски игри в дисциплината слоупстайл. 

Тази титла показва, че всичко е възможно. Преди три години лежах в болнично легло без енергия, без мускули и без кардио. Днес съм олимпийски шампион и направих най-доброто състезание в кариерата си“, каза Паро след страхотния си успех.

Той печели сребро в Пьонгчанг, но девет месеца след Игрите в Южна Корея научава, че има рак. Трябва да претърпи общо 12 курса химиотерапия в рамките на 6 месеца.

В интервю пред CBC споделя: „Хората ме срещаха на улицата, идваха при мен и започваха да плачат. Почувствах, че трябва да ги уверя – всичко ще бъде както преди“.

И той успява. Веднага щом получава „зелена светлина“ от лекарите, че може да поднови тренировки, влиза във фитнеса. Две години по-късно той преболедува и COVID-19. А през 2021 година печели наградата „Laureus" в категория „Завръщане на годината“, предаде bTV.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама