Голямото шоу Super Bowl LVI - пряко по MAX Sport 2

13:51, 11 фев 22 25 1280 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

След един изключителен сезон в NFL (Националната футболна лига) е време за големия финал, а именно Super Bowl LVI. Супербоул традиционно е най-гледаното спортно събитие в САЩ, а през тази година то ще бъде излъчено и по български спортен канал – MAX Sport.

От септември 2021 MAX Sport стана първата българска телевизия, която излъчи редовен сезон на NFL, след това всичките мачове от плейофите и сега предстои да предава пряко и дългоочаквания финал. Зрителите ще могат да гледат Супербоул в нощта на неделя срещу понеделник, на 14 февруари, от 01:30 ч. пряко по MAX Sport 2.

До двубоя достигнаха отборите на Синсинати Бенгалс и Лос Анджелис Рамс. И двата тима завършиха на 4-то място в своите конференции през редовния сезон, но след това показаха страхотни игри по време на плейофите и заслужено стигнаха до Супербоул.

Бенгалс триумфираха в AFC (Американската футболна конференция), след като по пътя си в плейофите отстраниха Лас Вегас Рейдърс, най-добрия отбор в конференцията от редовния сезон Тенеси Тайтънс и участника в последните две издания на Супербоул Канзас Сити Чийфс.

В плейофите на NFC (Националната футболна конференция) пък Рамс се справиха с Аризона Кардиналс, след това се стигна до епичния сблъсък, в който победиха шампиона Тампа Бей Буканиърс и така сложиха край на славната кариера на легендата Том Брейди, а на финала на конференцията се справиха със Сан Франциско 49.

В исторически план Синсинати и Лос Анджелис са далеч от най-титулуваните отбори в Лигата. Рамс са по-успешният тим, като до момента имат 4 явявания на Супербоул. Само в един от случаите обаче успяха да спечелят трофея „Винс Ломбарди“ и това бе през 1999 г., когато тимът бе базиран в Сейнт Луис. В останалите 3 случая – през 1979, 2001 и 2018-а Рамс загубиха големия финал. От другата страна Бенгалс са сред отборите, които никога не са печелили титлата в NFL. В 54-годишната си история тимът от Синсинати е участвал два пъти в Супербоул. Двата случая са през ’80-те (1981 и 1988 г.), като и в двата мача губят от Сан Франциско 49.

56-ото издание на Супербоул ще се проведе на стадион SoFi в Лос Анджелис. Любопитното е, че точно на това съоръжение домакинските си мачове играят Рамс. Това ще бъде едва вторият случай в историята, когато един от участниците в Супербоул излиза на собствения си стадион. Предишният бе през миналата година в Тампа, като домакинският фактор може би помогна на местния Бъканиърс и той разби с 31:9 опонента си Канзас Сити Чийфс.

През миналата година на стадиона в Тампа дори имаше ограничение, като трибуните бяха запълнени само на 37%, докато сега стадионът ще приеме публиката с пълния си капацитет.

Зрителите на стадиона, а и тези пред телевизионните екрани, ще станат свидетели и на традиционно голямо шоу, превърнало Супербоул в марка и най-гледаното телевизионно събитие в Америка. Няколко големи звезди от музикалната сцена на САЩ ще бъдат част от програмата, като на сцената преди мача и по време на почивката между полувремената, ще излязат множество изпълнители, сред които Еминем, Снуп Дог, Доктор Дре и Мери Джей Блайдж.

Най-интересно обаче ще е на терена, когато излязат двата отбора Рамс и Бенгалс. Дали публиката в Лос Анджелис ще помогне на Рамс да стигнат до титлата или Бенгалс ще поднесат поредната изненада през сезона? Зрителите ще могат да разберат на 14 февруари от 01:30 ч. пряко по MAX Sport 2.

MAX Sport ще зарадва феновете на американския футбол и през следващия сезон. Спортните канали на А1 държат правата за излъчване на NFL за сезон 2022-2023 и отново ще излъчат много вълнуващи мачове от редовния сезон, и всичко най-интересно от плейофите до Super Bowl LVII през 2023 г.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама