Владимир Зографски на финал на голямата шанца в Пекин

15:05, 11 фев 22 / Спорт 25 2080 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Владимир Зографски се надява да подобри скоростта си на засилване за утрешното състезание на голямата шанца на Олимпийските игри в Пекин. Българинът се класира за първия скок, след като се нареди на 37-о място в квалификациите с 96.7 точки след опит от 117.0 метра, съобщава Gong.bg.

Реално целта ни днес беше да се класираме за финала, така че работата е свършена и утре ще се фокусираме за повече. Трябва да подобрим скоростта, доста ми е ниска и там губя много. При нас един километър в засилването се равнява горе-долу на 10 метра. Сами можете да си представите каква е разликата, а аз изоставам с два. Там има какво да се желае. Също така конкретно при опита днес не отскочих достатъчно мощно, от което загубих още 4-5 метра. И това трябва да оправим за утре. Но все пак най-важното е, че преминахме квалификацията, всичко е нормално и бих казал - засега успешно“, коментира Зографски.

В първия ден от официалните тренировки на 9 февруари Зографски се представи най-добре, като премина два пъти изчислителната линия от 125.0 метра, а в най-дългия си скок се приземи на 128.5 метра.

22-о място за Зографски на нормалната шанца в Пекин

В първия ден ми беше по-добра скоростта като цяло. Не изоставахме толкова и това се отрази на дистанцията. Трябва да пробваме някаква друга вакса. Вижда се, че когато се менят условията, понякога изоставаме, понякога сме добре. Просто трябва да уцелим ваксата“, обясни той.

Зографски завърши 22-и в първия си олимпийски старт на Игрите в Пекин на малката шанца на 6 февруари. „Двете шанци са много идентични, само размерът се различава. Не мога да кажа коя ми допада повече“, каза той.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама