Костадинов се закани да „счупи“ правителството

09:18, 17 фев 22 / Политика 25 1687 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Искам да счупя това управление, искам да го премахна. Искам да стане така, че да не ни управляват хора, които се отчитат в чужди посолства, като отидат в метрополията водят със себе си американския посланик. Искам да ни управляват хора, които като кажат нещо, да го изпълняват. Това заяви лидерът на „Възраждане” Костадин Костадинов дни преди организирания от партията му антиправителствен протест.

Според него сегашното управление е агресивно и то чупи държавата, затова правителството трябва да падне и да се свикат нови избори.

„Елате с камиони и техника“: „Възраждане“ организира протест

По думите му готвеният протест в сряда ще е мащабен, а властта я е страх, затова и излиза с твърдения, че в него ще участват криминални лица срещу заплащане. „По същата логика мога да кажа, че има криминални хора, внедрени във властта”, заяви Костадинов в ефира на Нова телевизия.

„Не в събота, а в сряда“: Кои са протестите, организирани от „човек от списъка на Петков“?

Според него твърденията на кабинета са политическа атака. „Просто ги е страх. Това, което чух вчера, едно към едно повтаря реплики на Младен Маринов от 2020 г. Сега с всяко свое действие показват, че това е защитна реакция, защото протестите в сряда ще бъдат много мащабни. Не защото ги организираме ние, а в обществото се натрупва доста гняв срещу липсата на реална промяна”, каза Костадинов.

Той предупреди, че хората са доста изнервени и „може да стане абсолютно всичко, като например хората да откажат да си тръгнат” от протеста.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама