Участието на Григор Димитров в Делрей Бийч пряко по MAX Sport 3

12:52, 18 фев 22 / Спорт 25 1369 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Григор Димитров ще се бори за място на полуфинал в нощта на петък срещу събота. Българинът ще се изправи срещу австралиеца Джон Милман на четвъртфиналите на тенис турнира от категория ATP 250 в Делрей Бийч, като двубоят се очаква да започне след 03:00 часа на 19 февруари и ще бъде излъчен пряко по MAX Sport 3.

Надпреварата в Делрей Бийч е първата изява за Димитров след участието му на Australian Open през януари. Той трябваше да участва на турнира в Далас през миналата седмица, но се наложи да го пропусне, след като отново заболя от COVID-19. Той обаче бързо се излекува и възстанови и още тази седмица се включи с уайлдкард в Делрей Бийч.

Григор Димитров се класира за четвъртфиналите в Делрей Бийч

Като поставен под номер 3, хасковлията започна участието си директно от втория кръг, където се наложи в два сета със 7:6, 6:3 срещу американеца Мичъл Крюгер, като това бе и неговата победа номер 350 в ATP. Сега предстои двубой срещу австралиеца Джон Милман и при успех в него българинът ще си осигури място на полуфиналите. Милман в момента е 91-ви в световната ранглиста, докато Димитров е под номер 26. Те са се срещали два пъти досега, като и в двата случая победител е бил Григор.

Ако първата ни ракета победи австралиеца, то на полуфиналите ще се изправи срещу поставения под номер 2 американец Райли Опелка или французина Адриан Манарино. Срещу Опелка балансът на Димитров е по една разменена победа, докато срещу Манарино има три успеха в три мача. В другите два четвъртфинала, от които ще бъде излъчен и финалиста от горната част на схемата ще се изправят Камерън Нори срещу Себастиан Корда и Томи Пол срещу Стефан Козлов.

Полуфиналите и финала на турнира в Делрей Бийч също ще бъдат излъчени пряко по MAX Sport 3. Полуфиналите са вечерта на 19-и срещу 20 февруари, а финалът е от 00:00 часа на 21 февруари.

Освен тенис с българско участие, уикенд програмата на MAX Sport ще предложи интригуващи дербита от Испания. С интерес се очаква един от традиционните сблъсъци в LaLiga Валенсия – Барселона. Двубоят е в неделя от 17:15 ч. и ще бъде предаван пряко по MAX Sport 4. Неделният ден ще предложи и вълнуващото баско дерби между Атлетик Билбао и Реал Сосиедад, като то е от 22:00 ч. също по MAX Sport 4. Мадридските грандове пък играят в събота, като Атлетико гостува на Осасуна от 17:15 ч., а Реал приема Алавес от 22:00 ч., отново по MAX Sport 4.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама