Слънчева и топла събота

07:00, 19 фев 22 25 1875 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Времето ще бъде предимно слънчево, с разкъсана висока облачност, която до вечерта ще се вплътни. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-югозапад. Ще е топло с максимални температури между 16° и 21°, в София около 16°. 

Над Черноморието ще е предимно слънчево, с разкъсана висока облачност. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югозапад. Максималните температури на въздуха ще са между 13°-16°. Температурата на морската вода е 6°-8°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще е предимно слънчево. След обяд от запад облачността, предимно висока, ще се увеличи и вплътни. Ще духа умерен, временно силен вятър от запад-югозапад. Максималните температури на височина 1200 метра ще са около 13°, на 2000 метра - около 5°.                        

В неделя времето ще бъде облачно, на отделни места, главно в Западна България ще превали слаб дъжд. По-късно през деня облачността от запад ще се разкъсва. Вятърът временно ще стихне, впоследствие отново ще е слаб с южна компонента. Минималните температури ще са между 1° и 6°, а максималните - между 9° и 14°. В понеделник преди обяд облачността ще е разкъсана, на места в низините сутринта ще е мъгливо. След обяд ще започне ново увеличение на облачността, а привечер и през нощта на отделни места ще превали слаб дъжд. Сутрешните температури ще са с 2-3 градуса по-ниски, а дневните - по-високи, сочи прогнозата на НИМХ. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама