„Не си играйте с огъня“: Пожарникари и спасители на протест

16:34, 19 фев 22 25 1884 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Пожарникарите и спасителите излязоха на протест. Те настояват за увеличение на заплатите в МВР и повече яснота при предстоящите реформи в МВР. Става въпрос най-вече за идеите за отделяне на пожарната и телефон 112 в отделна агенция. 

МВР праща на фитнес полицаите с наднормено тегло

„Искаме да се увеличат средствата в бюджета за 2022 година по перо „Персонал“, за да могат възнагражденията да се увеличат с 20%. Искаме близо 100 милиона лева  допълнително да се отпуснат по перо „Капиталови разходи“ и третото ни искане да се възстанови социалният диалог в МВР, защото през последния месец и половина се създаде доста напрежение между моите колеги, специално в структурите на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ и дирекция 112, тъй като знаете, че има намерения двете структури да се извадят и да се обособят в отделна държавна агенция“, обясни пред БНР председателят на синдикат „Огнеборец“ Венцислав Станков.

„Не в събота, а в сряда“: Кои са протестите, организирани от „човек от списъка на Петков“?

Шествието започна в 12.00 часа от площад „Независимост“. Мероприятието започна с химна на България, а протестиращите отдадоха почит и на Апостола на свободата Васил Левски. В началото на протеста те аплодираха колегите си, които сега са на смяна, както и полицаите, които се грижат за реда. А преминаването на линейка стана повод да аплодират и медиците, предаде dariknews.bg

Представители на синдикат „Огнеборец“ се опитаха да внесат декларация в Министерския съвет. След като никой не ги прие, пожарникарите залепиха документа на входа на сградата. Протестиращите изразиха надежда другата седмица да се проведе среща с премиера Кирил Петков.

Те отправиха покана към управляващите да изкарат една смяна с тях, за да видят, че не са безсмъртни“.  Когато няма разбиране, има протестиране, заявиха огнеборците. Те посочиха, че се срамуват от защитните облекла, с които работят. Те са дарение от Швейцария, но недостигат за всички, предаде Mediapool.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Напишете коментар
Коментари: 3
1 Анонимен 16:37, 20 фев 22

Да много сте изморено,щеви съкратим на половина дембели охранени.

2 Анонимен 19:14, 20 фев 22

Колко пожара имате в годината,много пъти и нито един.Господа управляващи,командировайте пожарникарите във рудниците по 4 месеца в годината.Давайте им и друга работа да не скачат.

3 Антон 19:16, 20 фев 22

Има много за пенсиониране.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама