Борисов упрекна Петков за Шенген: Да плюеш държавата си не е отговорно

18:55, 19 фев 22 / Политика 25 1980 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Вчера в Брюксел Кирил Петков заяви, че България е лъгала за Шенген. Да ходиш да си плюеш държавата не е национално отговорно. Това коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов във връзка с думите на премиера Кирил Петков, че Брюксел не ни вярва, защото много пъти сме лъгали.

Приказката за лъжливото овчарче: Защо в Шенген ни нямат доверие

По думите на Борисов твърденията, че България е „лъгала Шенген“ са пълни безсмислици и осмиват статута на държавата, който е постигнат по време на неговото управление. „Това 11 пъти ЕК и ЕП са приемали различни решения и резолюции, че България е изпълнила критериите за Шенген. Няма премиер или канцлер, който да е дошъл в България и да не го е потвърдил. За кое сме излъгали“, попита Борисов, цитиран от bTV.

Да те похвали диктатор е скандално

Той коментира и думите на Петков, че президентът на Руанда Пол Кагаме ни е похвалил за борбата с корупцията. „Да те похвали диктатор, избил журналисти и граждани и опозиция, е скандално. Но очевидно това е еталонът, по който действат управляващите. Сегашното управление има подкрепата единствено на африкански лидери“.

„Хемус“ няма да стане никога, ако не се върне ГЕРБ. И „Струма“ няма да стане. Надявам се поне да достроят нещата, които са започнати. Управляващите превърнаха програмата „Региони в растеж” в „Региони в застой“, обяви още Бойко Борисов.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Nikolay 14:18, 20 фев 22

Emi ybistvata po vreme na gerb nad pensonerite po bolnitsite emi samoybistvata ot glad I mizeria emi politseskoto nasilie emi ostana da ve eb…e

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама