Свалиха Калоян Паргов от председателския пост в БСП-София

09:20, 20 фев 22 / Политика 25 1719 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Калоян Паргов вече не е председател на БСП- София. Решението бе взето от Националния съвет на левицата със 125 гласа „За“, 41 „Против“ и 2 „Въздържал се“. А причината за него - участието на общински съветници от БСП-София в сделката за уличното осветление в София, за която общинският съветник Борис Бонев алармира преди седмици.

Източват ли се милиони от осветлението на София?

Паргов е наказан с временно отнемане на правата за заемане на партийни длъжности. Освен това му е отнето правото на членство в органите на партията и право да се кандидатира за такива в срок от една година, съобщиха от партията. 

Още в петък стана ясно, че Националният съвет на БСП е събрало необходимия брой гласове - повече от 50% + 1, за да наложи наказанието, но крайното решение бе взето в събота следобед. 

БСП наказа Калоян Паргов

Самият Паргов не приема обвиненията, които според него са съшити с бели конци“. Според него целта им е да бъдат опетнени неговото име и репутация, а случващото се показва страх от това, че може да обяви кандидатурата си за председател на партията.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Напишете коментар
Коментари: 2
1 Оляха се 16:08, 20 фев 22

До Паргов ли опряха, безобразие!

2 Пак ли търсим врага с билет!! 16:10, 20 фев 22

Щом и Паргов им пречи, наистина някои хора ще трябва да си ходят, то не става само с ласкатели...

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама