Петков пусна снимка с Ковачевски: Няма да ни спрете

14:12, 21 фев 22 / Политика 25 2123 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Премиерът Кирил Петков публикува снимка с колегата си от Северна Македония Димитър Ковачевски в отговор на коментарите, че той бил изрязан от кадрите с държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен.

Представете си гражданите на Република България и на Република Северна Македония да се радват на взаимно уважение, зачитане на правата им и просперитет. Двете държави да способстват активно за развитието на общи компании, които да създават огромна добавена стойност заедно, да имат растящи икономики, да имат съвместни детски лагери, да имат общи концерти, да имат общи образователни програми, да няма граница между двете ни страни, да няма дискриминация, да няма език на омраза, да строим магистрали, да имаме модерни влакови линии“, написа Петков към фотоса. 

Петков изряза Ковачевски от снимка с Блинкен

„За много тези думи звучат като мечта, други организират всякакви провокации това да не се случи, трети просто не искат стабилност на Балканите. Аз и Димитър вярваме, че това е възможно и няма да се поддаваме на провокации, а ще работим целенасочено и заедно, за да го постигнем. А на всички злонамерени страни просто мога да кажа: няма да ни спрете“, посочи още Кирил Петков.

От правителствения пресцентър обясниха пред bTV, че снимките пристигат директно от европейските институции. От Министерски съвет ще проверят дали има грешка и каква е причината снимката да е изрязана.

Появи се и коментар от Димитър Ковачевски. „Надявам се, че става въпрос за неумишлен пропуск“, коментира той. Ковачевски подчерта, че „преговорите с България се водят съгласно европейските ценности и спазването на достойнството на двете държави“.

Междувременно македонската опозиция в лицето на ВМРО-ДПМНЕ излезе с декларация, в която пише, че Северна Македония е „унизена“ с изрязването на Ковачевски от кадъра. „Новите ветрове на приятелството, които правителството анонсира, издухаха Ковачевски от снимката с Петков“, се посочва в тяхната позиция.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 14:54, 21 фев 22

Джамбазки е платил да се отреже снимката. Не могат да се поберат в кожата си тези нацисти от ВМРО, Каракачанов и прочие абсурди, че има почтени хора като Кирил Петков, Асен Василев, председателя на НС, и на парламентарната група на ПП. Дерзайте млади хора, и отстоявайте позициите си. Борбата срещу мафията е жестока, но ние безпартийните, възрастни хора сме зад Вас.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама