Депутат отишъл на дело, докато е под карантина

17:25, 21 фев 22 25 1835 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Прокуратурата и МВР проверяват случай, при който депутат отишъл на дело в Районния съд във Варна, докато е трябвало да бъде в домашна изолация. Той се е явил там в качеството си на адвокат.

По информация на МВР мъжът е трябвало да бъде под карантина от 26 януари до 4 февруари, за което е издадено предписание на РЗИ-Варна. Документите от РЗИ, както и от Районния съд във Варна за проведено заседание на 1 февруари, на което той се е явил като адвокат, са изпратени на прокуратурата за вземане на отношение по компетентност с оглед статута му на народен представител.

След като се разбра за случая, в медиите се появи информация, че това е народният представител Бранимир Балачев от ГЕРБ-СДС. От ГЕРБ посочиха, че в партията не се толерират никакви форми на нарушаване на закона. „В случай, че се установи, че народният представител Бранимир Балачев е нарушил правилата, той следва да понесе своята отговорност, съобразно закона“, посочват от там.

Балачев: Направих си тестове

Не съм подписвал акт на разпореждане от РЗИ за налагане на карантина. Преди да се явя, като адвокат по гражданско дело, съм направил тест за COVID-19, на 31.01 и непосредствено преди заседанието по дело на което се явих, като защитник на 01.02“, написа във Facebook депутатът от ГЕРБ Бранимир Балачев.

Резултатите и на двата теста, които прилагам са отрицателни. Не съм застрашил живота и здравето на съдебния състав, подзащитния ми и ответната страна, и ще докажа твърденията си в съда“, заяви той.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама