Паргов: БСП-София беше последният бастион, който Нинова не владееше

19:35, 21 фев 22 / Политика 25 1578 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Винаги съм бил редови член. Това наказание ме слага там, където винаги съм бил – в БСП. Политика може да се прави от всяка позиция, заяви в интервю за БНР Калоян Паргов, досегашен лидер на градската организация на БСП в София и общински съветник.

Паргов бе наказан с отнемане на правото да членува и да се кандидатира за органи на БСП за период от 1 година. Той увери, че политика ще прави и занапред, защото за целта по думите му са необходими фантазия и позиция и не е определящ заеманият пост.

Най-демократичната партия започна да се превръща в сталинистка партия“, коментира Калоян Паргов.

По думите му доводите за обвиненията към него в еднолично управление са „съшити с бели конци“ и напомнят поговорката „крадецът вика – дръжте крадеца“. „Очевидно някой много го е страх от мен и градската организация”.

БСП наказа Калоян Паргов

От всяко управление до този момент БСП излиза по-слаба, заяви още Калоян Паргов. „Очевидно, че градската организация трябва на някой, за да послужи за бъдещи цели – овладяване на партията. Това беше последният бастион, който Нинова и обкръжението ѝ не владееха”.

Паргов е на мнение, че с него са действали по „драстичен башибозушки начин“.

На 22 март предстои конференция на градската организация на БСП.

Позицията не беше освободена за никого. Просто проблемът беше Калоян Паргов, подчерта той.

Вълна от подкрепа

Вълната на подкрепа не стихва. Хора на духа и науката продължават да изразяват подкрепата си към Калоян Паргов, който бе отстранен от НС на БСП от позицията му на председател на Софийската организация на партията.

Още 22-ма представители на творчески, научни и образователни институции се присъединиха към позицията в защита на Калоян Паргов.

Това са: акад. Матей Шопкин, проф. Иво Христов, проф. д-р Димитър Генчев, проф, арх. Иван Данов, проф. Петър Колев, проф. дфмн Соня Касчиева, доц. Кирчо Атанасов, доц. д-р Мария Калицова, ст.н.с. д-р Лъчезар Костов, д-р Любка Костова, журналистите Виза Недялкова, Тома Томов и Румен Петков, Чавдар Минчев, Иван Генов, Кольо Георгиев, Виолета Цонева, Борислав Бойчев, Мария Киркова, Волга Тодорова, Фани Гайдарска и Веселин Касчиев, съобщиха от БСП-София.

Свалиха Калоян Паргов от председателския пост в БСП-София

Миналата седмица 48 интелектуалци излязоха с открита позиция, в която изразиха „тревогата и недоумението си по повод атаките срещу ръководството на Столичната партийна организация на БСП и опитите за нейното дестабилизиране чрез „подписка” на анонимни социалисти срещу легитимно избрания председател на БСП - София Калоян Паргов“.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама