Прокуратурата обвини МВР в бездействие по „списъка на Петков“

13:05, 22 фев 22 25 1369 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Прокуратурата обвини МВР в бездействие по „списъка на Петков“. От държавното обвинение обясниха, че все още чакат информация от ДАНС и НАП във връзка с 19-те лица в списъка на премиера.

В получените до момента данни от вътрешния министър, ДАНС и КПКОНПИ пък липсва каквато и да е информация относно част от лицата в списъка. 

Да си „премерим“ списъците

„Съгласно Конституцията и законите на страната разкриването на престъпления е правомощие на изпълнителната власт, в частност на МВР, които при установяване на данни за извършени престъпления следва незабавно да уведомят прокуратурата“, посочват от прокуратурата.

Според държавното обвинение липсата на информация от органите на МВР сочи, че те не са предприели необходимите по закон действия по разкриване на евентуално извършени престъпления от лицата, посочени от Кирил Петков.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама