Националният отбор по футбол се мести да играе в Разград?

16:21, 22 фев 22 / Спорт 25 2090 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Сериозно се обмисля възможността националният отбор по футбол да играе повечето си домакински мачове на стадиона на „Лудогорец“ в Разград - „Хювефарма Арена“. Това обяви техническият директор на Българския футболен съюз (БФС) Георги Иванов - Гонзо в интервю пред Gong.bg.

Той обясни, че България няма достатъчно качествени стадиони, които да отговарят на изискваното от УЕФА ниво. Такъв обаче е стадионът в Разград, а за национланият стадион посочи „Васил Левски“ са правени редица компромиси, само и само националният отбор да домакинства на него. 

„Тези компромиси обаче няма как да продължават вечно, тъй като УЕФА има много висок стандарт, а ние сме длъжни да отговорим на него. И на мен са ми задавали въпроса защо България не играе в Пловдив. Това няма как да стане, поне не и в настоящия момент, тъй като няма достатъчно добро съоръжение. Условията за всички – за играчи, за технически лица, за зрителите, са най-важният фактор за провеждането на даден мач, а такива у нас се намират единствено в Разград“, посочи Гонзо. 

Попитан не е ли парадоксално националният отбор да не играе на националния стадион, Георги Иванов отговори така: „А парадокс ли е националната федерация да плаща огромен наем на националния стадион, за да може националният отбор да играе там?“.

Преговорите: Нов национален стадион, ваучери и приоритетни спортове

„В цялата система действително има много сбъркани неща, но в миналото сме играли и на „Герена“, и на „Армията“, и в Бургас, по-отдавна – и във Варна, в Пловдив. Всички знаете, че Испания и Италия например нямат национален стадион, дори Англия понякога се мести от „Уембли“, за да може възможно най-много хора да се радват на националния отбор“, отбеляза той.

„Националният отбор е радост, а да го гледаш е привилегия – нещо което тук май позабравихме в последните години. В момента, в който България има достатъчно качествени стадиони, отборът ни ще играе навсякъде, за да няма привилигеровани, а всички да му се радват“, обяви Гонзо.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама