21% спад на случаите на COVID-19 в цял свят

10:06, 23 фев 22 25 1671 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Броят на новите случаи на коронавирус по света е намалял с 21% през последната седмица, която е третата поред на спад на инфекциите от COVID-19, съобщи Световната здравна организация (СЗО) в седмичния си доклад, цитиран от БТА, които се позовават на Асошиейтед прес.

Междувременно намалява и броят на смъртните случаи, показват оповестените данни. Те са спаднали с 8% до 67 хиляди починали. Това е първата седмица от януари, когато се отчита спад на жертвите на болестта.

Единственият регион, където случаите на COVID-19 се увеличават, е Западно-тихоокеанският. Там се регистрира скок на новозаразените от 29%. Навсякъде другаде броят на инфекциите бележи значителен спад, посочва СЗО. 

По държави най-много нови случаи на коронавирус се наблюдават в Русия, Германия, Бразилия, Съединените щати и Южна Корея.

Омикрон остава преобладаващият вариант на коронавируса в световен мащаб, отчита организацията. Той отговаря за 99% от новите инфекции, според данните от секвенирането, споделени с най-голямата база данни за вируса в света. На делта варианта се дължат под един процент от новозаразените през седмицата.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама