Заложническа драма с българин в Амстердам

16:15, 23 фев 22 / Свят 25 1828 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Въоръжено нападение се разигра в магазин на „Епъл“ в центъра на Амстердам. То продължи около шест часа, преди нападателят да бъде заловен от полицията, предаде ДПА.

Заподозреният е 27-годишен мъж от Амстердам, отбелязва Асошиейтед прес. За да пусне заложника, въоръженият е искал откуп от 200 милиона евро в криптовалута. Той е заплашвал, че ако исканията му не бъдат удовлетворени, ще се самовзриви. 

Властите констатираха, че заподозреният наистина е носел със себе си взривни устройства, които обаче не са били активирани.

Заложникът е бил българин, съобщи полицията, но не разкри неговата самоличност. Нападателят е бил обезвреден, след като напуснал сградата, за да преследва заложника си, когото преди това държал на мушка и който в един момент успял да избяга. От полицията изтъкнаха, че смелите действия на заложника са допринесли в голяма степен за бързото залавяне на въоръжения мъж.

Десетки хора бяха успели да избягат от магазина невредими преди това, съобщиха местни медии. Полицията не даде информация за точния им брой.

Кадри от мястото на събитието, споделени в социалните медии, показаха как нападателят заплашва невъоръжено лице с оръжие. Свидетели съобщиха, че са чули изстрели.

Полицията е била информирана за обира около 17:40 ч. местно време (18:40 ч. българско време) във вторник. Районът около магазина е бил отцепен, съобщи БТА. 

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама