Протести в подкрепа на Украйна из цяла Русия

21:20, 24 фев 22 25 2351 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Повече от 100 местни депутати от различни градове на Русия (Москва, Санкт Петербург, Самара, Велики Новгород и други) се противопоставиха на руската атака срещу Украйна

Те излязоха с общо писмо. „Ние - избраните от народа депутати - безрезервно осъждаме нападението на руската армия срещу Украйна... Това е безпрецедентно злодеяние, което не може да бъде оправдано“, изтъкват народните представители. 

„Спрете Путин! Спрете войната!“: Вълна от протести в подкрепа на Украйна

Депутатите смятат, че войната с Украйна ще доведе до катастрофални последици. По думите им хиляди хора ще загинат и ще бъдат ранени, а Русия ще бъде изолирана и цените ще се повишат. В края на писмото депутатите призовават народът на Русия да не участва в агресията и да не мълчи, съобщи „Клуб Z“, като се позова на „Новая газета“.

„Нямаше друг начин да защитим Русия“: Путин започна война с Украйна

Доколко това изявление е оказало въздействие, трудно може да се прецени. Но жители от множество руски градове излязоха на протести, за да изразят несъгласието си с руската атака. По данни на „ОВД Инфо“ арестуваните към 20:00 часа българско време са поне 705. Очаква се броят им многократно да нарасне.

В Twitter бяха качени множество видеа на протестиращи руснаци.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама