Повече слънце в събота

07:00, 26 фев 22 25 1615 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Преди обяд ще преобладава слънчево време, но до  края на деня облачността ще се увеличава. Вечерта на отделни места в Западна България ще превали дъжд. Ще се появи слаб североизточен вятър и с него ще започне да се прониква студен въздух. Максималните температури ще са между 7° и 12°, в София около 9°.

Над Черноморието преди обяд ще има предимно разкъсана висока облачност. След обяд ще е слънчево, но вечерта ще се заоблачи. Ще се задържи без валежи. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са 8-11°.  Температурата на морската вода е 6-7°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините преди обяд ще има повече слънце, но до края на деня облачността ще се увеличи. Вечерта ще започне до превалява сняг, под  около 1200 метра – дъжд. Ще духа до умерен североизточен вятър, по най-високите части от юг. Максималната температура на 1200 метра ще е около 5°, на 2000 метра – около минус 3°, показва прогнозата на НИМХ. 

В неделя и понеделник, с преминаването на средиземноморски циклон през южната част от Балканския полуостров, в страната ще се създаде валежна обстановка. Ще бъде облачно и ветровито. В неделя от югозапад ще започнат валежи, които до края на деня ще обхванат цялата страна. В повечето райони отначало ще са от дъжд, който със застудяването бързо ще преминава в сняг. Значителни по количество ще са валежите в планините и в неделя в Южна България, а в понеделник в източните райони. Ще се образува нова снежна покривка. В Източна България, Предбалкана и по планинските проходи ще има условия за преспи и навявания. Тмепературите ще са с малък дневен ход, близки до 0°.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама