Руски милиардер се оттегля от „Челси“

09:38, 27 фев 22 / Спорт 25 1925 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Руският милиардер Роман Абрамович се оттегля от „Челси“. Той обяви решението си вчера с кратко съобщение. Абрамович си тръгва на фона на руската инвазия в Украйна. Той съобщи, че оставя управлението в ръцете на благотворителната фондация на клуба.

Санкциите, които Запада наложи и ще продължава да налага на Русия и Путин заради военните действия в Украйна, вероятно ще засегнат и Абрамович, който е смятан за приближен на руския президент.

„По време на почти 20-годишния си период като собственик на „Челси“ винаги съм виждал ролята си на пазител на клуба, чиято работа е да правя всичко по силите си клубът да бъде възможно най-успешен, да градим бъдеще заедно, както и да играем положителна роля в обществото“, пише Абрамович.

Винаги приоритет ми е било добруването на клуба. И оставам отдаден на тези ценности. Затова днес предавам грижата за „Челси“ в ръцете на хората, управляващи Благотворителната фондация на клуба. Смятам, че това са хората, които най-добре ще се грижат за интересите на клуба, играчите, щаба и феновете“, пише още той.

Абрамович купи „Челси“ през 2003 г., като оттогава тимът стана 5 пъти шампион на Англия, а през 2012 и 2021-а спечели Шампионската лига. Само преди няколко седмици лондончани вдигнаха за първи път трофея на световното клубно първенство.

Оттеглянето на милиардера се случва само ден преди финала за „Карабао Къп“, в който „Челси“ ще се изправи срещу „Ливърпул“.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама