Среща на Украйна и Русия в района на Припят

15:55, 27 фев 22 25 4395 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Разбрахме се, че украинската делегация ще се срещне с руската без предварителни условия на украино-беларуската граница, близо до река Припят”, съобщи украинският президент Володимир Зеленски.

Александър Лукашенко пое отговорност за това, че към момента на заминаването, преговорите и връщането на украинската делегация всички самолети, хеликоптери и ракети, поставени на беларуска територия, ще останат на земята, пише БГНЕС.

Зеленски предложи четири града за преговори с Русия

По-рано президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви, че страната му е готова за преговори с Русия, но отхвърли предложението те да се проведат в Беларус, наричайки я „плацдарм за инвазия“, пише „Индипендънт“.

Той е направил изявление в социалните мрежи, в което е предложил Варшава, Будапеща, Истанбул, Баку да се превърнат в място на преговори между Украйна и Русия, предаде ТАСС.

Руски войски са влезли в Харков

Това е единственият начин преговорите да бъдат честни и наистина да сложат край на войната", смята украинският президент. Зеленски добави, че разговорите могат да се проведат само в страна, „от която не летят ракети“, пише bTV.

Изказването на Зеленски идват малко след като Кремъл заяви, че неговите лидери са достигнали до Беларус за мирни преговори. Руската делегация включва служители от министерствата на външните работи и на отбраната, както и от кабинета на президента Владимир Путин, съобщи информационната агенция „Интерфакс“.

Съветник на украинския президент заяви, че Украйна иска само „реални преговори“ с Русия относно военната си офанзива, без ултиматуми. Той добави, че стъпката на Москва към Беларус е пропаганда.

Изминалата нощ беше брутална”, заяви още Зеленски, цитиран SkyNews и Нова телевизия. „Изминалата нощ в Украйна беше жестока - отново обстрел, отново бомбардировки на жилищни квартали, на граждански инфраструктури. Те воюват срещу всички. Те воюват срещу всичко живо - срещу детските градини, срещу домове и дори линейки”,  твърди той.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама