Путин постави ядрените сили в готовност

15:58, 27 фев 22 25 3222 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Владимир Путин нареди на военното командване да приведе силите за ядрено възпиране във висока степен на готовност, информира „Скай нюз“. Президентът се позова на агресивните изявления на лидерите на НАТО и икономическите санкции срещу Москва, съобщи bTV.

В реч по държавната руска телевизия той заяви: „Както виждате, западните държави предприемат не само неприятелски мерки срещу нашата страна в икономическо измерение - имам предвид незаконните санкции. Но също така висшите служители на водещите страни от НАТО си позволяват да правят агресивни изявления по отношение на нашата страна“.

САЩ незабавно отговориха на действията на Путин. „Това е модел на президента Путин в хода на този конфликт, който произвежда заплахи, които не съществуват, за да оправдае по-нататъшна агресия“, каза говорителката на Белия дом Джен Псаки по телевизия ABC, пише БГНЕС.

Среща на Украйна и Русия до Припят

Междувременно след колебливи сигнали в първите 48 часа западните нации наложиха тежки санкции, които дори могат да прекъснат достъпа на руските парични резерви в чуждестранна валута. Зеленски отказа преговори в Беларус, с аргумента, че това не е неутрална територия. По-късно се появи информация, че такива може да има на беларуска територия в Гомелска област.

368 000 станаха бежанците от Украйна от началото на войната.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама