„Символ на една лъжа“: Изрисуваха Паметника на съветската армия

18:47, 27 фев 22 / София 25 1969 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Граждани отново изрисуваха Паметника на съветската армия в София. С надписи „Окупатори“, „Убийци“, „Слава на Украйна“ и „Путин вън“, хората изразиха недоволството си срещу инвазията на Русия в Украйна.

Протестиращи залепиха плакати с лика на руския президент Владимир Путин на монумента.

Около паметника имаше полиция, но тя не се намеси в акцията. Още през 1993 г. Столичният общински съвет е взел решение за демонтаж на монумента. Все още обаче това решение не е изпълнено.

Ученици арестувани при опит да напишат „Save Ukraine“ на „Съветската армия“

Надявам се, че тъжните събития, които се случват, ще отрезвят много хора и ще ги извадят от съня, който спят - както в Европа, така и в България“, заяви един от протрстиращите пред БГНЕС.

Демонстрантите определиха паметника като „символ на една лъжа“.

„Въпрос на управленска воля е да се демонтира паметника. Беше крайно време да има акция, която да покаже на обществото отношение. Този паметник лъже, той трябва да бъде изтрит като смисъл и значение“, каза друг от протестиращите.

Като „абсолютна вандалщина“ пък възрастен столичанин определи протестната акция и надписите по паметника.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама