Всички ученици се връщат в клас

08:43, 28 фев 22 25 1458 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

От днес всички ученици в страната се връщат присъствено в клас. Регионалните здравни инспекции по места отмениха ограниченията заради подобряващата се ситуация с разпространението на COVID-19, съобщиха от Министерството на образоването и науката.

Без тест в училище могат да влизат учениците със зелен сертификат – валиден документ за ваксинация, преболедуване, наличие на антитела или отрицателен резултат от лабораторно изследване. 

От МОН припомнят, че тестването беше въведено по настояване на здравните власти като условие за присъствено обучение и уточняват, че решението дали то ще отпадне отново зависи от тях, като това зависи от параметрите, заложени в Националния план за справяне с пандемията.

Към момента Министерството на образованието и науката разполага с достатъчно тестове за ученици. Ако преди изчерпването им седмичното изследване бъде прекратено, те ще останат в резерв за евентуални нови епидемични вълни.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!




Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама