Големите кавички: „Зеленски е новият Рейгън, а Борис Джонсън - новата Тачър“

16:34, 28 фев 22 / Големите кавички 25 2639 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова

Казаното отлита, написаното остава. Topnovini.bg подбира най-интересните, колоритни и запомнящи се цитати на родни и чуждестранни политици, общественици, спортисти и звезди.

Големите кавички на седмицата: Пари, оръжия, война

Зеленски е новият Роналд Рейгън и Борис Джонсън - новата Тачър*. Светът ги чака вече твърде много време. Това написа в Twitter бившият грузински президент Михаил Саакашвили по повод действията на Володимир Зеленски, които се превърна в обединител на нацията по време на руската инвазия в Украйна.

В последните дни украинският президент проведе редица разговори с британския премиер Борис Джонсън, като и двамата призоваха за пълна финансова и дипломатическа изолация на Русия. 

*На американския президент Роналд Рейгън и британския премиер Маргарет Тачър се дължат по-голямата част от заслугите за успеха на Запада в Студената война и разпадането на Съветския съюз. И Рейгън, също като Зеленски е бил актьор, преди да стане президент.

Михаил Саакашвили е бивш държавен глава на Грузия (2004 - 2007 г.; 2008 - 2013 г.). Преди 8 години той напусна страната си и намери постоянен пристан в Украйна, където бе съветник първо в администрацията на Петро Порошенко, а след това при Володимир Зеленски. Междувременно прие да стане гражданин на Украйна. В родната си страна е съден по 6 различни обвинения, сред които злоупотреба с власт, присвояване на пари, репресии по време на протести през 2007 г. и др. През есента на 2021 г. Саакашвили се върна в Грузия и веднага бе арестуван. В затвор е и днес, като на няколко пъти проведе гладна стачка, заради предполагаемия отказ на властите да му осигурят медицински грижи.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама