Радев: Очаквах повече от Стефан Янев като военен министър

19:19, 01 мар 22 / Политика 25 1935 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Като министър на отбраната очаквах от Стефан Янев повече - и като инициатива, и като ангажимент към българската армия, и като работа за гарантиране на нейната боеспособност. Така коментира президентът Румен Радев смяната в кабинета „Петков“.

Държавният глава беше категоричен, че не прави никакви политически проекти с никого, а изпълнява стриктно задълженията си в обхвата на правомощията си. „Отговорността за решението за смяната на министъра на отбраната е на управляващата коалиция и българския парламент“, посочи още президентът.

Избраха дипломат от Брюксел за военен министър

Той отбеляза, че Стефан Янев е бил успешен премиер в трудни за България времена. „Неговото правителство показа, че страната ни може да се управлява по различен начин – върна надеждата на хората. Освен това неговото правителство организира едни честни избори, които докараха именно това ново правителство на власт“, каза още Румен Радев.

За новия министър на отбраната президентът заяви, че познава Драгомир Заков и работата му като представител на България в НАТО. „Моето мнение за неговата работа е много добро. Очаквам той да успее да навлезе в сложните проблеми и дълбоки процеси, които текат в българските въоръжени сили на терен“, каза още Радев, цитиран от bTV.

Президентът посочи, че очаква от министъра на отбраната, без значение на името му, да отстоява българския национален интерес.

Държавният глава нарече войната в Украйна братоубийствена и срамна агресия, която заслужава санкции.

На въпрос дали България трябва да изпраща военна помощ на Киев, Радев подчерта, че това е решение, което може да вземе единствено правителството, а парламентът да го утвърди.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама