За мощта на политическото слово

16:30, 02 мар 22 / Политкаст 25 1970 Шрифт:
Симеон  Иванов Автор: Симеон Иванов

 

Политическата реч може да има огромна сила. Неведнъж със своите слова лидерите са мобилизирали обществата, променяли са хода на събитията и са изпращали послания, които са отеквали години наред. В книгата-сборник „Великите речи накратко: 200 забележителни речи и тяхната история“ можете да откриете речите на велики мислители, политици, общественици и философи.

Словата, които твориха история - от древността до наши дни

Снимка: Topnovini

Ще намерите речи на някои от лидерите, оставили своя огромен отпечатък върху света, като Ото фон Бисмарк, Удроу Уилсън, Уинстън Чърчил, Конрад Аденауер, Роналд Рейгън, Маргарет Тачер и много други. Ще видите както позитивни герои, така и негативни като например Адолф Хитлер, Йосеф Гьобелс, Бенито Мусолини и други диктатори и опресори.

Снимка: Topnovini

Истински ценното в компактната книга е, че не просто представя цитати от велики речи, а и ги поставя в контекст. Към всяко слово има подробно описание на историческите събития довели до речта и на средата, в която са казани. Книгата е прецизно подредена хронологично, започва с древногръцките философи и мъдростта на Марк Антоний и Гай Юлий Цезар, минава през Средновековието и основополагащата мисъл на мислители като Николо Макиавели, преди да достигне до 20 век и модерните време. Освен това е разделена на теми и епохи и ако се интересувате само от определени личности и тематики лесно можете да намерите само тях. Самите речи са съкратени и са сведени до една страница малък формат.

Снимка: Topnovini

„Велите речи накратко: 200 забележителни речи и тяхната история“ е сборник, който всеки интересуващ се от политика и обществени процеси е хубаво да има в библиотеката си, за да прочита от време на време по някоя паметна реч.

Снимка: Topnovini

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама